KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00
MONBANA BLANC
Opis
Biała czekolada Monbana, która zachwyci Cię swoją kremową konsystencją i subtelnym aromatem naturalnej wanilii.
Ta tabliczka czekolady to kwintesencja delikatności i luksusu, stworzona z najwyższej jakości składników, aby dostarczyć Ci niezapomnianych doznań smakowych.
Biała czekolada francuskiej firmy Monbana z naturalną wanilią to doskonały wybór zarówno na chwilę relaksu, jak i elegancki prezent.
Składniki: cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny (soja), naturalny aromat waniliowy.
Biała czekolada: kakao min. 28%.
Możliwe śladowe ilości jaj i zbóż zawierających gluten i orzechy.
Masa netto: 80g
Wartości odżywcze - 100g czekolady | |
Wartość energetyczna (kj/kcal): | 2373/569 |
Tłuszcz (g): | 36 |
w tym nasycone (g): | 22 |
Węglowodany (g): | 55 |
w tym cukry (g): | 55 |
Białko (g): | 6 |
Sól (g): | 0,21 |
Data przydatności do spożycia: 05.01.2025
Firma Monbana to wielopokoleniowe doświadczenie, które już od 1934 roku rozwija swój czekoladowy biznes dostarczając swoim odbiorcom produkty na najwyższym poziomie.
Od momentu założenia rozwój Chocolaterie Monbana opierał się na 5 podstawowych zasadach, które nadal napędzają wydajność i doskonałość marki: pasjonująca wiedza specjalistyczna, uznana jakość, spełnianie specyficznych potrzeb każdego klienta i stała pomysłowość.
Główną działalnością firmy jest produkcja proszków, czekoladek, batonów czekoladowych i przekąsek czekoladowych.
Jej wiedza specjalistyczna umożliwiła ekspansję na terenie Francji i na całym świecie. Firma dołączyła do grupy Saveurs & Délices w 2017r.
Pomimo faktu, iż Monbana od jakiegoś czasu stała się międzynarodową firmą rozpoznawalną na całym świecie wciąż emanuje klimatem małej, rodzinnej firmy z tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie.
JAKOŚĆ I WIEDZA SERCEM DZIAŁALNOŚCI
Produkty Monbana są wytwarzane we Francji i są wynikiem rygorystycznej selekcji każdego składnika przez szefów Czekolady, w tym najlepszych ziaren kakaowych do czekoladek wytwarzanych z 100% czystego masła kakaowego.
Laboratorium badawczo-rozwojowe nieustannie dąży do opracowywania nowych wersji, optymalizacji istniejących receptur i pomocy klientom w ich własnych projektach.
Wspierany przez działy zakupów i jakości, zespół ds. opakowań dąży do opracowywania projektów opakowań z myślą o zrównoważonym rozwoju i dbałości o środowisko.
Monbana posiada certyfikaty obejmujące jakość, bezpieczeństwo produkcji oraz produkty organiczne i fair trade.