KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00

MONBANA CHAI LATTE

Opis
Odkryj proszek do przygotowania Chaï Latte od Monbana.
Monbana Chaï Latte jest przygotowywana z wysokiej jakości i starannie dobranych składników: cukru trzcinowego, miodu, przypraw i czarnej herbaty, aby zapewnić degustację bogatą w doznania i całkowitą zmianę scenerii.
Ten autentyczny przepis nie zawiera sztucznych aromatów, barwników i oleju palmowego.
Chai Latté można przygotować z wodą, ale także z mlekiem (lub alternatywą roślinną), aby uzyskać gładszą konsystencję.
Choć bardziej popularna jest w wersji na gorąco, nadaje się również do przygotowywania smoothie (wyłącznie z alternatywą mleczną lub roślinną) na okres letni.
Składniki: cukier trzcinowy, proszek kremowy z mleka, tłuszcze kokosowy i palmowy, proszek miodowy, syrop glukozowy, przyprawy (cynamon / goździk / kardamon / imbir), proszek odtłuszczony z mleka, ekstrakt z czarnej herbaty.
Masa netto: 250g
Wartości odżywcze - 100g |
|
Wartość energetyczna (kj/kcal): | 1709/404 |
Tłuszcz (g): | 6,7 |
w tym nasycone (g): | 4,1 |
Węglowodany (g): | 76 |
w tym cukry (g): | 69 |
Białko (g): | 10 |
Sól (g): | 0,26 |
Data przydatności do spożycia: 07.11.2025r
Firma Monbana to wielopokoleniowe doświadczenie, które już od 1934 roku rozwija swój czekoladowy biznes dostarczając swoim odbiorcom produkty na najwyższym poziomie.
Od momentu założenia rozwój Chocolaterie Monbana opierał się na 5 podstawowych zasadach, które nadal napędzają wydajność i doskonałość marki: pasjonująca wiedza specjalistyczna, uznana jakość, spełnianie specyficznych potrzeb każdego klienta i stała pomysłowość.
Główną działalnością firmy jest produkcja proszków, czekoladek, batonów czekoladowych i przekąsek czekoladowych.
Jej wiedza specjalistyczna umożliwiła ekspansję na terenie Francji i na całym świecie. Firma dołączyła do grupy Saveurs & Délices w 2017r.
Pomimo faktu, iż Monbana od jakiegoś czasu stała się międzynarodową firmą rozpoznawalną na całym świecie wciąż emanuje klimatem małej, rodzinnej firmy z tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie.
JAKOŚĆ I WIEDZA SERCEM DZIAŁALNOŚCI
Produkty Monbana są wytwarzane we Francji i są wynikiem rygorystycznej selekcji każdego składnika przez szefów Czekolady, w tym najlepszych ziaren kakaowych do czekoladek wytwarzanych z 100% czystego masła kakaowego.
Laboratorium badawczo-rozwojowe nieustannie dąży do opracowywania nowych wersji, optymalizacji istniejących receptur i pomocy klientom w ich własnych projektach.
Wspierany przez działy zakupów i jakości, zespół ds. opakowań dąży do opracowywania projektów opakowań z myślą o zrównoważonym rozwoju i dbałości o środowisko.
Monbana posiada certyfikaty obejmujące jakość, bezpieczeństwo produkcji oraz produkty organiczne i fair trade.