KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00
Zapach świątecznych przypraw połączony z czarną herbatą o świątecznym cynamonowo-pomarańczowym aromacie.
Składniki: czarna herbata /91%/, aromat, anyż, płatki róż, skórki pomarańczy, goździki, cynamon.
Klasyfikacja liśći: FOP
Czas zbiorów: lato
Czas parzenia: 3-4 min
Masa netto: 100g
Delikatna herbata z wyżyn Darjeeling ze szlachetnym aromatem bergamotki.
TGFOP - zbiór jesienny.
Klasyfikacja liści: TGFOP
Czas zbiorów: jesień
Kraj pochodzenia: Indie
Składniki: czarna herbata, aromat.
Masa netto: 100g.
Mieszanka czarnej herbaty z Cejlonu o niesamowicie wyraźnym wiśniowym posmaku.
Klasyfikacja liści: FOP - Flowery Orange Pekoe
Czas zbiorów: Jesień
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Opakowanie: 100g.
Czarna herbata z Kolumbii w połączeniu z kawałkami jabłek o smaku toffi z cynamonem.
Słodkie jabłka z nutami cynamonu i toffi na słodowej herbacie przypominają domową kruszonkę jabłkową ze słodką bitą śmietaną.
Składniki*: czarna herbata | Kolumbia (61%), kawałki jabłek (25%), kawałki cynamonu (10%), naturalne aromaty
Masa netto: 100g
*wszystkie składniki pochodzą z ekologicznych plantacji
DE-ÖKO-003 Rolnictwo
UE / spoza UE
Certyfikat ekologiczny wydany przez
LACON GmbH
Czarna herbata z ogrodu Batuwangala na południu Sri Lanki z dodatkiem kwiatów chabru.
Drobno zwinięte, błyszczące liście z wieloma srebrzystymi końcówkami o wyrafinowanym smaku z delikatnie cierpkimi, czekoladowymi i kremowymi nutami.
Składniki: czarna herbata, kwiaty chabru
Kraj pochodzenia: Cejlon - Sri Lanka, ogród Batuwangala
Klasyfikacja liści: FBOPF-Extra-Special - jedna z najwyższych jakości herbat pochodzących z Cejlonu
Masa netto: 75g
Czas parzenia: 3-4 min
Porcjowanie: 1 łyżeczka (3g) na filiżankę (200ml)
Czarna herbata z Kolumbii w niesamowitym połączeniu z kakao.
Opakowanie: 100g
Składniki: czarna herbata (93%), kakao (5%)
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Czas zbiorów: wczesne lato
Czarna herbata doprawiona indyjskimi przyprawami w połączeniu z imbirem i pomarańczą.
Składniki: czarna herbata (57%), imbir (10%), goździki, skórka pomarańczy (10%), cynamon, naturalny aromat, kardamon, prażony korzeń cykorii, czarne ziarna pieprzu, kwiat nagietka
Masa netto: 100g
Szlachetna, słodowa nuta herbaty Assam w połączeniu z czerwonymi kwiatami chabru i naturalnym olejkiem z bergamotki.
Klasyfikacja liści: TGFOP1
Kraj pochodzenia: Indie
Czas zbiorów: lato
Składniki: czarna herbata Assam*, naturalny olej z bergamotki*, kwiaty nagietka*
* składniki pochodzące z ekologicznych plantacji
Opakowanie: 100g
Aromatyzowana czarna herbata z Indii o smaku bergamotki z dodatkiem kwiatu nagietka.
Składniki: czarna herbata, aromat, kwiat nagietka
Kraj pochodzenia: Indie
Klasyfikacja liści: FOP
Czas zbiorów: lato
Intensywna, słodka czerwona pomarańcza i subtelnie pikantny imbir w połączeniu z czarną herbatą Assam.
Składniki: czarna herbata Assam 71%, imbir 24%, kawałki soku pomarańczowego 4%, aromaty
Masa netto: 100g
*oryginalna nazwa: Ingwer-Blutorange auf Assam
Egzotyczna reinterpretacja ajurwedyjskiego napoju "Golden Milk". Mieszanka czarnej kolumbijskiej herbaty z kurkumą o kremowym smaku.
Kraj pochodzenia: Kolumbia - Dep. Valle del Cauca
Składniki: czarna herbata* (58%), kurkuma* (30%), korzeń lukrecji*, cząstki cynamonu*, naturalny aromat*
* składniki pochodzące ze ekologicznej plantacji
Opakowanie: 100g
Aromat irlandzkiej whiskey z nutą kakao ekstrawagancko nałożony na intensywnie słodową mieszankę Assam.
Składniki: czarna herbata Assam, aromaty, łupina kakaowa (2%)
Kraj pochodzenia: Indie
Klasyfikacja liści: FOP
Czas zbiorów: lato
Masa netto: 100g
Znakomita czarna herbata z afrykańskich wyżyn o delikatnym kwiatowym aromacie.
Składniki: czarna herbata
Kraj pochodzenia: Afryka, Malawi - ogród Satemwa
Opakowanie: 50g
Aromat mango wnosi słońce oraz owocową słodycz do mieszanki czarnych cejlońskich herbat.
Składniki: czarna herbata (93%), kawałki mango (mango, cukier) (3%), aromat, kwiat nagietka, kwiat krokosza barwierskiego.
Kraj pochodzenia: Cejlon
Klasyfikacja liści: OP
Czas zbiorów: jesień
Masa netto: 100g
Czarna herbata z mieszanką egzotycznych, indyjskich przypraw. Tajemnicza i niezwykle smaczna. Dobrze smakuje z mlekiem i cukrem.
Składniki: czarna herbata (47%), imbir, anyż, czarny pieprz, goździki, cynamon, koper włoski.
Opakowanie: 100g
Wyselekcjonowana czarna herbata Assam z delikatnym kremowym aromatem.
Składniki: czarna herbata
Kraj pochodzenia: Indie
Czas zbiorów: lato
Klasyfikacja liści: FOP
Masa netto: 100g
Mocna, czarna indyjska herbata o aromacie bergamotki.
FOP - zbiór letni.
Opakowanie: 100g.
Ekskluzywny, delikatny smak owoców Lulo, truskawki i ananasa wspaniale współgra z herbatami z Cejlonu.
Składniki: czarna herbata (93%), kawałki ananasa (ananas, cukier), aromat, kwiaty róży i bławatka, kawałki truskawek
Kraj pochodzenia: Cejlon
Klasyfikacja liści: OP
Czas zbiorów: jesień
Masa netto: 100g
Czas parzenia: 3-4 min
Porcjowanie: 1 łyżeczka (3g) na filiżankę (200ml)
Czarna herbata z Cejlonu o pomarańczowym aromacie.
Opakowanie: 100g
Klasyfikacja liści: OP
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Składniki: czarna herbata, skórka pomarańczy, naturalny pomarańczowy aromat
Mieszanka czarnych indyjskich herbat otoczona delikatnie słodką wanilią.
Gatunek liści: FOP.
Czas zbiorów: lato.
Składniki: czarna herbata, aromat, kwiaty nagietka.
Czas parzenia: 3-4 min.
Masa netto: 100g.
Zestaw 10 próbek czarnych aromatyzowanych herbat sypanych.