KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00
Świąteczna mieszanka czarnej indyjskiej herbaty z aromatycznymi przyprawami i aromatem lulo o pomarańczowo-cynamonowym smaku.
Składniki: czarna herbata (91%), aromaty, anyż gwiazdkowaty, płatki róży, skórka pomarańczy, kawałki cynamonu, goździki.
Kraj pochodzenia: Indie
Klasyfikacja liśći: FOP
Czas zbiorów: lato
Masa netto: 100g
Delikatna herbata z wyżyn Darjeeling ze szlachetnym aromatem bergamotki.
TGFOP - zbiór jesienny.
Klasyfikacja liści: TGFOP
Czas zbiorów: jesień
Kraj pochodzenia: Indie
Składniki: czarna herbata, aromat.
Masa netto: 100g.
Niesamowita mieszanka czarnej, cejlońskiej herbaty z jesiennego zbioru o pociągającym wiśniowym aromacie.
Zapraszamy do odkrycia czarnej herbaty o wyjątkowym wiśniowym aromacie, pochodzącej ze Sri Lanki, ze zbiorów jesiennych.
Ten wyjątkowy gatunek liści FOP (Flowery Orange Pekoe) przywodzi na myśl złotą paletę barw jesiennych krajobrazów, oferując niezrównane doznania smakowe.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka | Cejlon
Czas zbiorów: jesień
Klasyfikacja liści: FOP - Flowery Orange Pekoe
Czas parzenia: 3-4 min.
Masa netto: 100g
Niezwykłe połączenie słodkiego jabłka, kuszącego toffi i aromatycznego cynamonu na bazie czarnej indyjskiej herbaty.
Każdy łyk tej herbaty przypomina aromatyczne kawałki kruszonki jabłkowej, uzupełnione słodką bitą śmietaną.
Podróż przez nuty jabłka, toffi i cynamonu, która roztacza atmosferę domowego ciepła.
Składniki*: czarna indyjska herbata|61%, kawałki jabłek|25%, kawałki cynamonu|10%, naturalne aromaty
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 100g
*wszystkie składniki pochodzą z ekologicznych plantacji
DE-ÖKO-003
Rolnictwo UE / spoza UE
Czarna herbata z ogrodu Batuwangala na południu Sri Lanki z dodatkiem kwiatów chabru.
Drobno zwinięte, błyszczące liście z wieloma srebrzystymi końcówkami o wyrafinowanym smaku z delikatnie cierpkimi, czekoladowymi i kremowymi nutami.
Składniki: czarna herbata, kwiaty chabru
Kraj pochodzenia: Cejlon - Sri Lanka, ogród Batuwangala
Klasyfikacja liści: FBOPF-Extra-Special - jedna z najwyższych jakości herbat pochodzących z Cejlonu
Masa netto: 75g
Czas parzenia: 3-4 min
Porcjowanie: 1 łyżeczka (3g) na filiżankę (200ml)
Czarna herbata z Kolumbii w niesamowitym połączeniu z kakao.
Opakowanie: 100g
Składniki: czarna herbata (93%), kakao (5%)
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Czas zbiorów: wczesne lato
Czarujące połączenie czarnej herbaty, wzbogaconej o indyjskie przyprawy z aromatem pikantnego imbiru i soczystej pomarańczy.
Podstawą tej mieszanki jest czarna indyjska herbata. Jej bogaty smak i aromat tworzy solidną bazę.
Imbir dodaje charakterystycznej pikantności, natomiast skórka pomarańczy świeżości i delikatnej słodyczy.
Dodatkowo indyjskie przyprawy nadają naparowi wyjątkowej głębi smakowej i aromatycznej złożoności.
Składniki: czarna herbata|57%, imbir|10%, goździki, skórka pomarańczy|10%, kawałki cynamonu, naturalny aromat, kardamon, prażony korzeń cykorii, czarne ziarna pieprzu, kwiaty nagietka
Masa netto: 100g
Szlachetna, słodowa nuta herbaty Assam w połączeniu z czerwonymi kwiatami chabru i naturalnym olejkiem z bergamotki.
Klasyfikacja liści: TGFOP1
Kraj pochodzenia: Indie
Czas zbiorów: lato
Składniki: czarna herbata Assam*, naturalny olej z bergamotki*, kwiaty nagietka*
* składniki pochodzące z ekologicznych plantacji
Opakowanie: 100g
Aromatyzowana czarna herbata z Indii o smaku bergamotki z dodatkiem kwiatu nagietka.
Składniki: czarna herbata, aromat, kwiat nagietka
Kraj pochodzenia: Indie
Klasyfikacja liści: FOP
Czas zbiorów: lato
Intensywna, słodka czerwona pomarańcza i subtelnie pikantny imbir w połączeniu z czarną herbatą Assam.
Składniki: czarna herbata Assam 71%, imbir 24%, kawałki soku pomarańczowego 4%, aromaty
Masa netto: 100g
*oryginalna nazwa: Ingwer-Blutorange auf Assam
Egzotyczna reinterpretacja ajurwedyjskiego napoju "Golden Milk". Mieszanka czarnej kolumbijskiej herbaty z kurkumą o kremowym smaku.
Kraj pochodzenia: Kolumbia - Dep. Valle del Cauca
Składniki: czarna herbata* (58%), kurkuma* (30%), korzeń lukrecji*, cząstki cynamonu*, naturalny aromat*
* składniki pochodzące ze ekologicznej plantacji
Opakowanie: 100g
Aromat irlandzkiej whiskey z nutą kakao ekstrawagancko nałożony na intensywnie słodową mieszankę Assam.
Składniki: czarna herbata Assam, aromaty, łupina kakaowa (2%)
Kraj pochodzenia: Indie
Klasyfikacja liści: FOP
Czas zbiorów: lato
Masa netto: 100g
Znakomita czarna herbata z afrykańskich wyżyn o delikatnym kwiatowym aromacie.
Składniki: czarna herbata
Kraj pochodzenia: Afryka, Malawi - ogród Satemwa
Opakowanie: 50g
Aromat mango wnosi słońce oraz owocową słodycz do mieszanki czarnych cejlońskich herbat.
Składniki: czarna herbata (93%), kawałki mango (mango, cukier) (3%), aromat, kwiat nagietka, kwiat krokosza barwierskiego.
Kraj pochodzenia: Cejlon
Klasyfikacja liści: OP
Czas zbiorów: jesień
Masa netto: 100g
Najpiękniejsze zapachy Indii zamknięte w filiżance herbaty. Czarna herbata w połączeniu z indyjskimi przyprawami.
Masala Chai to nie tylko herbata, to prawdziwa podróż ku egzotyce i intensywnym doznaniom smakowym.
Oprócz czarnej herbaty w skład tej magicznej mieszanki wchodzi imbir, który nadaje pikantności i ciepła, anyż dodający delikatnej słodyczy, ziarna czarnego pieprzu, które podkreślają wyrazisty smak, goździki, które dodają nuty korzenne, kawałki cynamonu, które otulają aromatem ciepłego ogniska oraz koper włoski, który nadaje subtelnej świeżości.
Składniki: czarna herbata (47%), imbir, anyż czarny pieprz, goździki, cząstki cynamonu, koper włoski
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 100g
Czarna herbata z północnych Indii z letniego zbioru łącząca kremową delikatność z egzotycznym aromatem owoców lulo.
Składniki: czarna herbata, aromaty, kwiaty chabra, kwiaty krokosza barwierskiego
Klasyfikacja liści: FOP
Kraj pochodzenia: Indie
Czas zbiorów: lato
Masa netto: 100g
Wyselekcjonowana czarna herbata Assam z letniego zbioru o delikatnym kremowym aromacie.
Składniki: czarna herbata
Kraj pochodzenia: Indie
Czas zbiorów: lato
Klasyfikacja liści: FOP
Masa netto: 100g
Aromatyzowana mieszanka czarnej herbaty i honeybush z nutami słodkiego karmelu i subtelnym akcentem płatków soli.
Składniki: czarna herbata (70%), honeybush (21%), aromaty, płatki soli (3%)
Masa netto: 100g
Klasyczna mieszanka czarnych indyjskich herbat wzbogacona odświeżającym aromatem bergamotki.
Kraj pochodzenia: Indie
Czas zbiorów: lato
Klasyfikacja liści: FOP
Masa netto: 100g
Mieszanka czarnych indyjskich herbat, która przenosi w egzotyczne zakątki świata dzięki połączeniu aromatów mango i marakui.
Składniki: czarna herbata, aromat, szafran, chaber, kwiaty słonecznika
Kraj pochodzenia: Indie
Klasyfikacja liści: FOP
Masa netto: 100g
Ekskluzywny, delikatny smak owoców Lulo, truskawki i ananasa wspaniale współgra z herbatami z Cejlonu.
Składniki: czarna herbata (93%), kawałki ananasa (ananas, cukier), aromat, kwiaty róży i bławatka, kawałki truskawek
Kraj pochodzenia: Cejlon
Klasyfikacja liści: OP
Czas zbiorów: jesień
Masa netto: 100g
Czas parzenia: 3-4 min
Porcjowanie: 1 łyżeczka (3g) na filiżankę (200ml)
Czarna herbata z Cejlonu o pomarańczowym aromacie.
Opakowanie: 100g
Klasyfikacja liści: OP
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Składniki: czarna herbata, skórka pomarańczy, naturalny pomarańczowy aromat
Mieszanka czarnych indyjskich herbat oddająca hołd królowej przypraw - wanilii.
Mieszanka ta powstała na bazie starannie wyselekcjonowanych liści herbaty z letniego zbioru w Indiach.
Delikatna gorycz czarnej herbaty w idealnym balansie współgra z łagodnie słodkim aromatem wanilii, tworząc harmonijną kompozycję smaków.
Gatunek liści: FOP
Czas zbiorów: lato
Składniki: czarna herbata, aromat, kwiaty nagietka
Czas parzenia: 3-4 min
Masa netto: 100g
Zestaw 10 próbek czarnych aromatyzowanych herbat sypanych.