
KONTAKT:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
9:00 - 15:30
Japońska zielona herbata
Japonia słynie z produkcji zielonych herbat. Plantacje występują na niższych wysokościach niż w innych krajach, zazwyczaj ~ 700-1000 m.n.p.m. Duży wpływ na wzrost krzewów oraz ich smak niewątpliwie ma wyjątkowe wulkaniczne podłoże.
Najlepszej jakości herbaty zbierane są ręcznie. Zgodnie z tradycją zrywa się trzy najwyższe listki z czubka krzewu herbacianego, które dają najdelikatniejszy i najbardziej wartościowy napar.
Niektóre plantacje zacienia się w różnym stopniu na kilka lub kilkanaście dni przed zbiorami. Rośliny mające dostęp do mniejszej ilości słońca produkują więcej chlorofilu, który nadaje ich liściom barwę intensywnej, niemal jaskrawej zieleni. Do herbat zacienianych zalicza się: Tenchę, Gyokuro oraz Kabusechę. Sencha i Bancha to z kolei herbaty niezacieniane.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą zielonych, japońskich herbat marki Ronnefeldt w naszym sklepie z herbatą.
Sprawdź właściwości zielonej herbaty


Uważana za najlepszą z japońskich odmian zielonej herbaty.
Japonia, zbiór wiosenny.
Opakowanie: 50g.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Zbiór wiosenny.
Składniki: zielona liściasta herbata.
Produkt BIO.


Zielona herbata Kabusecha ma delikatny smak o aromacie świeżych orzechów i słodkich gruszek.
Liście mają piękny, głęboki, zielony kolor i dają niezwykły złoto-zielony napar.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Składniki: zielona liściasta herbata Kabusecha.
Czas zbiorów: wiosna
Czas parzenia: 2-3 min / 1 płaska łyżeczka na filiżankę
Temperatura wody: ~60⁰C
Produkt BIO


Zielona herbata Sencha z Japonii, miejscowości Chiran w prefekturze Kagoshima.
Opakowanie: 50g
Kraj pochodzenia: Japonia
Składniki: zielona liściasta herbata Sencha
Czas zbiorów: lato
Czas parzenia: 2-3 min / 1 łyżeczka suszu na filiżankę
Temperatura wody: ~80⁰C
Produkt BIO


Żeliwny dzbanek w kształcie diamentu o pojemności 0,4 l.
Zestaw z sitkiem ze stali nierdzewnej.


Żeliwny odstawnik do sitka z dzbanka Asia.


Ręcznie wykonana, bambusowa miotełka do ubijania herbaty Matcha.

Bambusowa łyżeczka do nabierania zielonej herbaty Matcha.

Ręcznie wykonana i malowana porcelanowa miseczka do przyrządzania i picia zielonej herbaty Matcha.


Mieszanka tradycyjnej zielonej herbaty Sencha z prażonym, brązowym ryżem.
Masa netto: 50g
Przyjemny aromat prażonego ryżu, w smaku porównywalna do orzechów.
Kraj pochodzenia: Japonia
Czas zbiorów: lato
Składniki: zielona herbata Sencha, prażony ryż
Czas parzenia: 2-3 min w temp. 75-80°C
Produkt BIO


Stojaczek dla miotełki Chasen, do zielonej herbaty Matcha.


Bardzo delikatna i łagodna w smaku zielona herbata Matcha.
Opakowanie: 30g
Składniki: zielona herbata w proszku
Kraj pochodzenia: Japonia
Czas zbiorów: wiosna
Produkt BIO

Czarna, filcowa podkładka pod dzbanek Asia.


Zielona herbata z japońskiego regionu Kyushu. Subtelna cierpkość połączona z ciekawą świeżością.
Kraj pochodzenia: Japonia
Region: Kyushu
Czas zbiorów: lato
Składniki: zielona herbata
Masa netto: 50g