KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00
Japońska zielona herbata
Japonia słynie z produkcji zielonych herbat. Plantacje występują na niższych wysokościach niż w innych krajach, zazwyczaj ~ 700-1000 m.n.p.m. Duży wpływ na wzrost krzewów oraz ich smak niewątpliwie ma wyjątkowe wulkaniczne podłoże.
Najlepszej jakości herbaty zbierane są ręcznie. Zgodnie z tradycją zrywa się trzy najwyższe listki z czubka krzewu herbacianego, które dają najdelikatniejszy i najbardziej wartościowy napar.
Niektóre plantacje zacienia się w różnym stopniu na kilka lub kilkanaście dni przed zbiorami. Rośliny mające dostęp do mniejszej ilości słońca produkują więcej chlorofilu, który nadaje ich liściom barwę intensywnej, niemal jaskrawej zieleni. Do herbat zacienianych zalicza się: Tenchę, Gyokuro oraz Kabusechę. Sencha i Bancha to z kolei herbaty niezacieniane.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą zielonych, japońskich herbat marki Ronnefeldt w naszym sklepie z herbatą.
Sprawdź właściwości zielonej herbaty
Tradycyjna japońska herbata, będąca połączeniem zielonej herbaty Sencha i głębokimi, orzechowymi nutami prażonego brązowego ryżu (Genmai).
Wyjątkowa herbata z letniego zbioru łączy delikatną, trawiastą cierpkość zielonej herbaty z głębokimi, orzechowymi nutami prażonego ryżu.
Kraj pochodzenia: Japonia
Czas zbiorów: lato
Masa netto: 50g
Składniki: zielona herbata Sencha, prażony ryż
Czas parzenia: 2-3 min w temp. 75-80°C
Produkt BIO
Zielona herbata Sencha pochodząca z malowniczego miasta Chiran, w prefekturze Kagoshima, na japońskiej wyspie Kisusiu.
Kraj pochodzenia: Japonia
Składniki: zielona liściasta herbata Sencha
Czas zbiorów: lato
Masa netto: 50g
Czas parzenia: 2-3 min / 1 łyżeczka suszu na filiżankę
Temperatura wody: ~80⁰C
Produkt BIO
Zielona herbata z japońskiego regionu Kyushu. Subtelna cierpkość połączona z ciekawą świeżością.
Znana jako "Światło Gwiazdy" (Hoshinohikari) jest jedną z najbardziej eleganckich herbat w swoim rodzaju.
Tamaryokucha Hoshinohikari pochodzi z regionu Kyushu w Japonii, uprawiana na ekologicznej plantacji, co gwarantuje najwyższą jakość i czystość naparu.
Zbierana latem zachwyca subtelną cierpkością, która idealnie balansuje z jej świeżością.
Kraj pochodzenia: Japonia
Region: Kyushu
Czas zbiorów: lato
Składniki: zielona herbata
Masa netto: 50g
Uważana za najlepszą z japońskich odmian zielonej herbaty.
Japonia, zbiór wiosenny.
Opakowanie: 50g.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Zbiór wiosenny.
Składniki: zielona liściasta herbata.
Produkt BIO
Zielona herbata Kabusecha ma delikatny smak o aromacie świeżych orzechów i słodkich gruszek.
Liście mają piękny, głęboki, zielony kolor i dają niezwykły złoto-zielony napar.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Składniki: zielona liściasta herbata Kabusecha.
Czas zbiorów: wiosna
Czas parzenia: 2-3 min / 1 płaska łyżeczka na filiżankę
Temperatura wody: ~60⁰C
Produkt BIO
Czyste górskie powietrze, bogata w minerały woda źródlana i żyzne gleby zapewniają nieporównywalny smak tej japońskiej zielonej herbaty z gór Krishima.
Wyśmienita Shincha (nowa herbata) Wakana (Młoda zielona) jest uprawiana w górach Kirishima, w domu japońskiego, mitycznego stworzenia - legendarnego goblina górskiego "Tengu".
Shincha to jedna z najwyższej jakości japońskich herbat. "Shin" oznacza "nową" a "Cha" to herbata.
Składniki: zielona herbata
Kraj pochodzenia: Japonia
Region: Kyushu
Czas zbiorów: wiosna
Masa netto: 50g
*wszystkie składniki naparu pochodzą z organicznych upraw kontrolowanych
Produkt BIO
Certyfikat:
DE-ÖKO-003
rolnictwo spoza UE
Certified Organic by lacon GmbH
Wyjątkowa, rzadka zielona herbata z prefektury Kagoshima. Pochodzi z rzadkiego, skrzyżowanego krzewu herbacianego Asanoka.
Świeża, aksamitna zieleń w filiżance. Pełna i słodka w smaku z subtelnymi nutami owocowymi.
Składniki: zielona herbata
Kraj pochodzenia: Japonia
Czas zbiorów: wiosna
Masa netto: 50g
*wszystkie składniki naparu pochodzą z organicznych upraw kontrolowanych
Produkt BIO
Certyfikat:
DE-ÖKO-003
rolnictwo spoza UE
Certified Organic by lacon GmbH
Bardzo delikatna i łagodna w smaku zielona herbata Matcha.
Opakowanie: 30g
Składniki: zielona herbata w proszku
Kraj pochodzenia: Japonia
Czas zbiorów: wiosna
Produkt BIO
Współczesny dodatek do klasyki - idealna do szybkiego przygotowania koktajli Matcha.
Opakowanie: 200g
Składniki: cukier, japońska zielona herbata Matcha w proszku (20%), stabilizator: pektyna owocowa
Masa netto: 200g
Wysokiej jakości żeliwny zestaw do parzenia herbaty Arare - dzbanek 800ml z dedykowanym sitkiem oraz dwie filiżanki ze spodkami.
Wysokiej jakości czajnik żeliwny z dopasowanym sitkiem ze stali nierdzewnej oraz dwie filiżanki ze spodkami zachwycą miłośników kultury Azjatyckiej.
Czajnik ma pojemność 800ml i jest uszczelniony od wewnątrz emalią. Piękny odcień zieleni nie wygląda na nachalny a raczej przyjemny i orzeźwiający jednocześnie.
Zestaw zapakowany w wysokiej jakości pudełko, które idealnie nadaje się na prezent.
Żeliwny zestaw zawiera:
1x dzbanek do herbaty Arare w kolorze zielonym | 800ml
1x dedykowane sitko ze stali nierdzewnej
2x filiżanki do herbaty Arare w kolorze zielonym | 80ml, wypełnione po brzegi 110ml
2x spodki w kolorze czarnym
Konstrukcja główki gwoździa na powierzchni garnka, zaprojektowana na początku XII wieku symbolizuje azjatycki minimalizm.
Wysokiej jakości żeliwny dzbanek Arare w kolorze zielonym o pojemności 800ml w zestawie z dedykowanym sitkiem ze stali nierdzewnej.
Wysokiej jakości czajnik żeliwny z dopasowanym sitkiem ze stali nierdzewnej zachwyci miłośników kultury Azjatyckiej.
Czajnik ma pojemność 800ml i jest uszczelniony od wewnątrz emalią. Piękny odcień zieleni nie wygląda na nachalny a raczej przyjemny i orzeźwiający jednocześnie.
Model Arare jest jednym z najstarszych i najpopularniejszych przedstawicieli tego rodzaju produktów.
Konstrukcja główki gwoździa na powierzchni garnka, zaprojektowana na początku XII wieku symbolizuje azjatycki minimalizm.
Rozmiary dzbanka:
wysokość dzbanka do główki pokrywki: 12cm
średnica w najdłuższym miejscu: 18cm
średnica w najkrótszym miejscu: 15cm
Waga: 1,1kg
Podstawka żeliwna w kolorze czarnym do dzbanka Arare z trzema nóżkami.
Wymiary:
średnica: 13,5cm
wysokość: 1,5cm
waga: 356g
Żeliwny odstawnik do sitka z dzbanka Asia.
Ręcznie rzeźbiona i zakrzywiona bambusowa łyżeczka do nabierania zielonej herbaty Matcha.
Umożliwia tradycyjne i precyzyjne dozowanie.
Łyżeczka ma ok. 20cm długości i wykonana jest z kawałka jasnego bambusa.
Ręcznie wykonana, bambusowa miotełka do ubijania herbaty Matcha.
Chasen, wytwarzany pod japońskim nadzorem to najważniejsze narzędzie do stworzenia pienistej i kremowej Matchy.
Ta trzepaczka ma 80 włókien zewnętrznych i prawie tyle samo wewnętrznych, co odpowiada japońskiej miotle mistrzowskiej.
Grubość bambusa nie jest przypadkowa, ale została skoordynowana z doskonałym uchwytem.
Miotełka zapakowana w ochronne, przezroczyste opakowanie.
Stojaczek dla miotełki Chasen, do zielonej herbaty Matcha.
Ręcznie wykonana i malowana porcelanowa miseczka do przyrządzania i picia zielonej herbaty Matcha.
Ta wyjątkowa miseczka ceramiczna (jap. Chawans) jest wytwarzana w Japonii w ręczny, skrupulatny i czasochłonny sposób.
Doświadcz przyjemności płynącej z japońskich herbat w harmonii z tradycyjnym rzemiosłem.
Pojemność: 300ml
Czarna, filcowa podkładka pod dzbanek Asia.
Żeliwny dzbanek w kształcie diamentu o pojemności 0,4 l.
Zestaw z sitkiem ze stali nierdzewnej.
Wysokiej jakości żeliwny zestaw do parzenia herbaty Arare - dzbanek 800ml z dedykowanym sitkiem oraz dwie filiżanki ze spodkami.
Wysokiej jakości czajnik żeliwny z dopasowanym sitkiem ze stali nierdzewnej oraz dwie filiżanki ze spodkami zachwycą miłośników kultury Azjatyckiej.
Czajnik ma pojemność 800ml i jest uszczelniony od wewnątrz emalią.
Zestaw zapakowany w wysokiej jakości pudełko, które idealnie nadaje się na prezent.
Żeliwny zestaw zawiera:
1x dzbanek do herbaty Arare w kolorze czarnym| 800ml
1x dedykowane sitko ze stali nierdzewnej
2x filiżanki do herbaty Arare w kolorze czarnym| 80ml, wypełnione po brzegi 110ml
2x spodki w kolorze czarnym
Konstrukcja główki gwoździa na powierzchni garnka, zaprojektowana na początku XII wieku symbolizuje azjatycki minimalizm.