
KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
9:00 - 15:30
Hausbrandt - pierwsza włoska palarnia kawy....
Misja firmy: "Kultywować historię oraz pasję do jakości, aby wypełniać każdą pojedynczą filiżankę kawy z radością".
Marka Specialità Caffè Hausbrandt została założona w Trieście w 1892 roku przez kapitana statku handlowego Hermann'a Hausbrandt'a. Palarnia Hausbrandt stała się pierwszą firmą oferującą wypaloną i zapakowaną kawę, a także jako pierwsza przedstawiła logo firmy na filiżankach.
Obecnie Hausbrandt ma siedzibę w Nervesa della Battaglia koło Treviso. Dzięki pasji oraz zachowaniu wysokiej jakości kawy posiada własną dystrybucję we Włoszech, Austrii oraz Słowenii a także partnerów w ponad 70 państwach.

Mieszanka ziaren Arabiki 90% i Robusty 10%.
Opakowanie 500g.
O tej kawie mówi się, że to najlepsze espresso we włoskich barach.
Accademia Maestri Pasticceri Italiani po 2 latach testów nadała kawie Hausbrandt certyfikat uznający jej najwyższą jakość.
Ziarna pochodzą od najlepszych producentów w Brazylii i Ameryce Środkowej. We włoszech podlegają skomplikowanemu procesowi wolnego palenia.
Wszystko po to, by powstał intensywny, a jednocześnie delikatny, bogaty aromat, trwała crema i owocowy posmak.
Składniki: mieszanka ziaren Arabiki (90%) i Robusty (10%).

Mieszanka ziaren Arabiki 90% i Robusty 10%.
Opakowanie 1000g.
O tej kawie mówi się, że to najlepsze espresso we włoskich barach.
Accademia Maestri Pasticceri Italiani po 2 latach testów nadała kawie Hausbrandt certyfikat uznający jej najwyższą jakość.
Ziarna pochodzą od najlepszych producentów w Brazylii i Ameryce Środkowej. We włoszech podlegają skomplikowanemu procesowi wolnego palenia.
Wszystko po to, by powstał intensywny, a jednocześnie delikatny, bogaty aromat, trwała crema i owocowy posmak.
Składniki: mieszanka ziaren Arabiki (90%) i Robusty (10%).

Kawa ziarnista 100% Arabika.
Opakowanie 1000g.
Na początku XX wieku produkowano niezwykle bogate mieszanki kaw. Przeznaczone dla arystokracji europejskiej, stały się z czasem znane jako gatunki gourmet, kawy dla koneserów.
Hausbrandt pozyskuje ziarna do tej kawy w najlepszych plantacjach położonych na wysokości 800-2000 metrów. Zebrane ręcznie, całkowicie dojrzałe owoce, suszy się na słońcu dla uwypuklenia aromatu i smaku. Gourmet to idealnie zrównoważona mieszanka ziaren z Kolumbii, Gwatemali, Salwadoru i Brazylii.
Bardzo przyjemny i intensywny słodki, owocowy zapach i wspaniały, długotrwały smak to cechy kawy Gourmet.
Składniki: kawa ziarnista (100% Arabika)

Mieszanka Arabiki 50% i Robusty 50%.
Opakowanie 1000g.
Mieszanka ziaren Arabiki i Robusty o mocnym, wyrazistym smaku, bez kwasowości.
Składniki: mieszanka ziaren Arabiki (50%) i Robusty (50%).

Mieszanka Arabiki 60% i Robusty 40%.
Opakowanie 1000g
W smaku dominuje ciemna czekolada z niepowtarzalnym aromatem ciastek korzennych i pieczonego chleba.
Składniki: mieszanka ziaren kawy Arabika (40%) oraz Robusty (60%).

Kawa ziarnista, 100% Arabika
Opakowanie: 250g.

Mieszanka Arabiki 70% i Robusty 30%.
Opakowanie 1000g.
Treściwe body kawy z ledwo dostrzegalną kwasowością. Ciemno palona mieszanka.
30% Robusty nadaje tej kawie głębokiego wyrazu, w posmaku wyraźnie wyczuwamy orzechy z mleczną czekoladą.
Składniki: mieszanka ziaren Arabiki (70%) oraz Robusty (30%)