KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00

TRESOR 250G

Opis
Kremowa i pyszna czekolada w proszku o zawartości 33% kakao.
Ciesz się autentyczną czekoladą we francuskim stylu - gładka konsystencja, intensywny czekoladowy smak i delikatnie owocowy aromat uwalniający cytrusowe nuty.
Skuś się na niesamowitą chwilę odprężenia z czekoladą Monbana!
Bardzo prosty sposób przygotowania:
Podgrzej 200 ml mleka, dosyp 2 łyżeczki czekolady, dokładnie wymieszaj i gotowe !
Produkt wegański
Składniki: czekolada w proszku 90% (cukier, min. 33% kakao), skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat.
Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, soi, jaj, selera, siarczynów, mleka i orzechów.
Masa netto: 1000g
Wartości odżywcze - 100g czekolady |
|
Wartość energetyczna (kj/kcal): | 1610/382 |
Tłuszcz (g): | 7 |
w tym nasycone (g): | 4,2 |
Węglowodany (g): | 68 |
w tym cukry (g): | 57 |
Błonnik | 10 |
Białko (g): | 6,5 |
Sól (g): | 0,05 |
Sposób przygotowania:
Firma Monbana to wielopokoleniowe doświadczenie, które już od 1934 roku rozwija swój czekoladowy biznes dostarczając swoim odbiorcom produkty na najwyższym poziomie.
Od momentu założenia rozwój Chocolaterie Monbana opierał się na 5 podstawowych zasadach, które nadal napędzają wydajność i doskonałość marki: pasjonująca wiedza specjalistyczna, uznana jakość, spełnianie specyficznych potrzeb każdego klienta i stała pomysłowość.
Główną działalnością firmy jest produkcja proszków, czekoladek, batonów czekoladowych i przekąsek czekoladowych.
Jej wiedza specjalistyczna umożliwiła ekspansję na terenie Francji i na całym świecie. Firma dołączyła do grupy Saveurs & Délices w 2017r.
Pomimo faktu, iż Monbana od jakiegoś czasu stała się międzynarodową firmą rozpoznawalną na całym świecie wciąż emanuje klimatem małej, rodzinnej firmy z tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie.
JAKOŚĆ I WIEDZA SERCEM DZIAŁALNOŚCI
Produkty Monbana są wytwarzane we Francji i są wynikiem rygorystycznej selekcji każdego składnika przez szefów Czekolady, w tym najlepszych ziaren kakaowych do czekoladek wytwarzanych z 100% czystego masła kakaowego.
Laboratorium badawczo-rozwojowe nieustannie dąży do opracowywania nowych wersji, optymalizacji istniejących receptur i pomocy klientom w ich własnych projektach.
Wspierany przez działy zakupów i jakości, zespół ds. opakowań dąży do opracowywania projektów opakowań z myślą o zrównoważonym rozwoju i dbałości o środowisko.
Monbana posiada certyfikaty obejmujące jakość, bezpieczeństwo produkcji oraz produkty organiczne i fair trade.