KONTAKT SKLEP:
+48 601-860-535
KONTAKT GASTRONOMIA:
+48 601-230-050
+48 605-230-086
NASZ ADRES:
Punkt odbioru zamówień
ul. Połczyńska 93 - Warszawa
poniedziałek - piątek
8:30 - 16:00
TRESOR BIAŁA 200G
Opis
Intensywny smak białej czekolady o gładkiej konsystencji - Tresor Blanc.
Mleczna nuta, uwalniająca lekki biszkopt i piękny smak wanilii.
Idealna baza do koktajli gourmet w połączeniu z syropami lub przecierami owocowymi.
Wykonana z najlepszego masła kakaowego dla wydobycia bogatszego smaku.
Bardzo prosty sposób przygotowania:
Podgrzej 200 ml mleka, dosyp 2 łyżeczki czekolady, dokładnie wymieszaj i gotowe !
Składniki: biała czekolada 40% (cukier, masło kakaowe, pełne MLEKO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku), cukier, odtłuszczone MLEKO w proszku, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka z nasion chleba świętojańskiego, aromaty, barwniki: E160a - E101i
Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, soi, jaj, orzechów, selera i siarczynów.
Masa netto: 200g
Wartości odżywcze - 100g czekolady |
|
Wartość energetyczna (kj/kcal): | 1779/422 |
Tłuszcz (g): | 11 |
w tym nasycone (g): | 6,7 |
Węglowodany (g): | 69 |
w tym cukry (g): | 58 |
Błonnik | 11 |
Białko (g): | 3 |
Sól (g): | 0,35 |
Sposób przygotowania:
Firma Monbana to wielopokoleniowe doświadczenie, które już od 1934 roku rozwija swój czekoladowy biznes dostarczając swoim odbiorcom produkty na najwyższym poziomie.
Od momentu założenia rozwój Chocolaterie Monbana opierał się na 5 podstawowych zasadach, które nadal napędzają wydajność i doskonałość marki: pasjonująca wiedza specjalistyczna, uznana jakość, spełnianie specyficznych potrzeb każdego klienta i stała pomysłowość.
Główną działalnością firmy jest produkcja proszków, czekoladek, batonów czekoladowych i przekąsek czekoladowych.
Jej wiedza specjalistyczna umożliwiła ekspansję na terenie Francji i na całym świecie. Firma dołączyła do grupy Saveurs & Délices w 2017r.
Pomimo faktu, iż Monbana od jakiegoś czasu stała się międzynarodową firmą rozpoznawalną na całym świecie wciąż emanuje klimatem małej, rodzinnej firmy z tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie.
JAKOŚĆ I WIEDZA SERCEM DZIAŁALNOŚCI
Produkty Monbana są wytwarzane we Francji i są wynikiem rygorystycznej selekcji każdego składnika przez szefów Czekolady, w tym najlepszych ziaren kakaowych do czekoladek wytwarzanych z 100% czystego masła kakaowego.
Laboratorium badawczo-rozwojowe nieustannie dąży do opracowywania nowych wersji, optymalizacji istniejących receptur i pomocy klientom w ich własnych projektach.
Wspierany przez działy zakupów i jakości, zespół ds. opakowań dąży do opracowywania projektów opakowań z myślą o zrównoważonym rozwoju i dbałości o środowisko.
Monbana posiada certyfikaty obejmujące jakość, bezpieczeństwo produkcji oraz produkty organiczne i fair trade.